Persondataloven og public cloud

Persondataloven_CloudDatatilsynet er netop kommet med en afgørelse i en sag om persondataloven og anvendelse af cloud løsninger – i det konkrete tilfælde Microsoft Azure.

Sagen ser umiddelbart ikke rasende morsom ud for KL (Kommunernes Landsforening), NNIT og Microsoft, men nærlæser man sagen hjælper den os alle til at forstå faldgruberne.

I denne sag kommer der både en god række fakta frem som man kan bruge som fremtidig rettesnor for projekter samt en række punkter, som man skal forholde sig til, hvis man vil opbevare persondata udenfor Danmarks grænser.

Læs mere om sagen hos Datatilsynet eller på Version2.

Af Nis Bank Lorenzen

KMD og Microsoft bygger dansk sky

Microsoft og KMD cloud - en offentlig skyKMD og Microsoft har planer om at skabe en fælles cloud til det offentlige Danmark så de både kan anvende Office 365 med Lync, SharePoint Online og Exchange Online, men samtidigt være sikre på at data ligger på dansk jord. Det skulle ifølge KMD sikre at reglerne kan overholdes. Her tænkes nok speciel på persondataloven og bogføringsloven, hvor specielt bogføringsloven har en paragraf om at data skal opbevares i Danmark. I forhold til persondataloven er det vigtigt at vide bl.a. hvor data opbevares – der kom Google med Google Apps anvendelse i Odense Kommune muligvis i klemme i et spørgsmål til datatilsynet i 2010.

KMD og Microsoft meddeleler ikke hvornår de rent praktisk er klar med priser, men at de er klar fra starten af 2012  med de første services.

Læs mere hos KMD eller Microsoft.