Amazon flytter din pc i skyen

imageFra i dag kan du på 20 minutter sætte en ny Windows baseret pc op i skyen med Amazon Workspaces for mindre end kr. 200,- om måneden for en almindelig virtuel Windows pc og op til kr. 400,- for en performance computer med 8 GB ram og fuld Microsoft Office og Trend Micro sikkerhed. Her er en nem vej væk fra Windows XP.

Amazon Workspaces er mere detaljeret beskrevet i denne tidligere post fra lanceringen

Løsningen er godt skruet sammen og tilbyder både at du kører med Amazons eget directory eller kan direkte forbinde maskinerne til dit lokale Active Directory, hvilket giver mulighed for at få fin styring af maskinerne på linje med resten af dit pc miljø. Oprettelse af en ny Windows pc går meget nemt. Indtast brugerens emailadresse, giv maskinen et navn og tryk på start. Inden for 20 minutter får brugeren en mail med instruktion i adgang til maskinen. Brugeren kan nemt synkronisere data fra sin Mac eller PC til sit Workspace ved at installere en Workspace sync app. Med Workspace Sync fås muligheden for at synkronisere “Dropbox” agtigt mellem sin pc eller Mac til Amazon Workspace computeren.

Alt i alt en kæmpe fordel i forhold til en VDI løsning som ofte kommer til kort i små- og mellemstore virksomheder på grund af kompleksiteten og ikke mindst licenserne til specielt Microsoft produkterne.

Microsoft ser ikke ud til at have lignende planer eftersom de selv skriver på Azure faq’en at VDI med Windows computere kan lade sig gøre rent licensmæssigt. Eftersom Microsoft vel stadig selv sætter licenjsbetingelserne for Windows, er det op til dem hvornår det rigtigt kan lade sig gøre. Amazon har løst udfordringen for kunder som ønsker en sådan løsning ved at de i bunden af løsningen anvender Windows Server 2008R2 og ikke et klient operativsystem.

Kilde: http://www.windowsazure.com/da-dk/pricing/licensing-faq/
Kilde: http://www.windowsazure.com/da-dk/pricing/licensing-faq/

Fra starten er der Amazon Workspace klienter til både Windows, Mac, iPhone, iPad samt Android, så en Mac baseret virksomhd nu f.eks. nemt kan få adgang til Windows desktops uden de store omkostninger.

 

 

Af Nis Bank Lorenzen

2 kommentarer til “Amazon flytter din pc i skyen”

  1. hej Nis
    sikke en nyhed – men sjov sammenblanding du laver i din kommentar med at ‘Microsoft siger det slet ikke kan lade sig gøre …’ … hvis du læser kommentaren du selv har smidt i din post, så skriver Microsoft at muligheden er blevet LICENSMÆSSIGT begrænset … ikke teknisk. Så spændende at se hvordan spillet nu bliver mellem MS og Amazon på den baggrund – jeg er på ingen måde licensspecialist, men det virker som en konflikt.

  2. Hej Ole

    Du har ret i at det er en sammenblanding, men nok en god indikation på at Microsoft ikke er på vej med en løsning på det licensmæssige. Amazon har løst licensproblematikken ved rent at lade brugeren få en Windows Server 2008R2 med Windows Desktop Experience som er lig en Windows 7 maskine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *