Online konference med Lync og dial-in

Er du allerede gået på Microsoft Office 365 og er kommet godt i gang med Lync, begynder mange at efterspørge at bruge det som "rigtig" telekonference. Altså med deltagelse af kunder og medarbejdere, som bare har en ganske almindelig telefon.

Det er heldigvis nemt med en af de leverandører som findes i Lync Online.

I Danmark kan vælge PGi som provider til dial-in conferencing.
http://www.pgi.com/enterprise/partner-products/microsoft-lync

Opsætning af integrationen er rimelig enkel, når først det er lykkes at få en aftale i stand med PGi. Man eksporterer en XML fik med alle Lync brugerne og sender den til PGi. Efter et par dage får man en fil tilbage som er beriget med individuellekonferencekalds ids for alle medarbejdere og denne lægges ind i Lync.
Når en bruger freover bruger Outlook til at plan lægge et onlinemøde ved at trykke på Lync knappen, indsættes et analogt konferencekalds telefonnummer automatisk i mailen.

Prisen er rimelig for et fast abonnement, men minutprisen, når det anvendes er lidt højere end normale telefonopkald. Til gengæld et løsningen utroligt nem for brugere, som ønsker den lidt mere gammeldags mulighed.

Sidst jeg checkede var prisen på ca. kr. 13 pr. bruger med dial-in abonnement om måneden og kr. 0,60-1,00 pr. minut i konference.Til sammenligning koster TDC mødetelefon kr. 2,20 pr. deltager i mødet. Der er altså stadig store besparelser at hente i Lync Online selv hvis nogle få ønsker at ringe ind til telefonmødet på den gode gamle måde.

Læs mere om telefonmøder på Lync hos Microsoft.

 

Af Nis Bank Lorenzen