10 lækre features i det nye Office 365

Det-nye-Office365Det nye Microsoft Office 365 (wave 15) som Microsoft startede udrulningen af den 1. marts 2013 indeholder en række lækre nye features. Flere af dem er gemt lidt væk, men her får du en liste over nogle af de bedste:

 1. Offline mulighed i Outlook Web Access
  Offline funktionen kræver at du har enten Internet Explorer 10, Safari 5 (kun Mac) eller Chrome.
  Læs mere om hvordan du slår Offline adgang i Outlook Web Access til.
 2. Nye Lync apps til iPhone, iPad, Android og Windows Phone
 3. Skydrive Pro er en Dropbox lignende feature til synkronisering af filer til din pc som gør at du kan tage dine dokumenter med når du er uden internet.
 4. Nye Office web apps. Nu med Co-authoring i Word, bedre mulighed for at læse flere typer af dokumenter, nyt layout
 5. Hurtig installation af Office 2013 med streaming af applikationen til en pc på 10-20 sekunder via Office on demand.
 6. Flere samtidige HD videostrømme i Lync samt ny “gratis” klient til Lync- Lync Basic -  for dem uden Office Pro Plus. Lync basic kan stort set alt som er vigtigt i en Office 365 installation, men har nogle få begrænsninger. Rasmus omtaler også Lync Basic her.
 7. Integration mellem Skype og Lync (kommer i juni 2013). I første omgang chat og voice – senere vil der også komme video integration.
 8. Et væld af nye funktioner i SharePoint Online som social network funktioner, mikroblogging, nemmere upload/download af filer, projektwebsteder, bevaring og fremfindelse af indhold med eDiscovery og preview af dokumenter, billeder og video. Læs mere om det nye SharePoint Online.
 9. Service Health er opdateret og ligger nu på forsiden for administratorer af Office 365 E og M planer. Selv om der er en 99,9% oppetidsgaranti hænder det, at delkomponenter af Office 365 svigter. Med service health på forsiden har man hurtigt overlbikket, når brugerne melder om problemer.
 10. Public folders i Exchange Online. De har aldrig været helt væk og efter massiv kundeefterspørgsel har Microsoft rettet ind og fået public folders med i Exchange Online. Løsningen vil lette overgangen for mange virksomheder med eksisterende public folders og giver også nye muligheder for samarbejde. Migrering fra Exchange 2010 kan lade sig gøre. Fra Exchange 2007 ser det desværre lidt mere ud til manuelt arbejde.

 

Af Nis Bank Lorenzen