Microsoft giver julegave til Office 365 kunder

Cloud_computing_comp2_altVed indgangen til julemåneden får alle Microsoft Office 365 kunder en lille julegave med en række opdateringer til deres service fra skyen.

Det mest synlige er muligheden for at previewe Office dokumenter direkte i Outlook web access og en nemmere nulstilling af administrator passwords. Ligeledes udvides SharePoint Online med funktionalitet til integration med andre forretningsapplikationer og Windows Phone 7.5 understøttes fuldt ud. Mac brugere får også en Lync klient, hvis de vel og mærke har købt licens til Office for Mac. Detaljeret information om ændringer på Office 365 kan følges hos Microsoft.

På den mere avancerede side gør en opdatering af directory synkroniseringsfunktionen det muligt at vælge om det er det lokale Active Directory eller Office 365, som er styrende for ændring i objekter (source of authority).

Samtidig benytter Microsoft lejligheden til at søsætte Office 365 i lande som Rusland og Korea og giver ligeledes en stribe nye lande – herunder Island – adgang til at oprette en prøveversion. Ligeledes fejrer Microsoft at store kunder som fødevarevirksomheden Campbell Soup Company og modemagasingruppen Marie-Claire flytter over på Office 365.

I Danmark benytter Maersk, ISS, Bang & Olufsen, Supergros og en mængde andre større og mindre virksomheder Microsofts online services.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Microsoft.

Endelig 64-bit directory synkronisering til Office 365

64-bit-directory-synkroniseringEfter måneders venten er det endelig lykkes for Microsoft at få bygget en 64-bit udgave af deres directory synkronisering til Microsoft Office 365, som muliggør en synkroniering af brugere mellem det lokale Active Directory og adressebogen i Office 365.

Directory synkroniseringen er nødvendig for de fleste mellemstore og store virksomheder, når de gerne vil i gang med Office 365. Sammen med en installation af Active Directory Federation Services (ADFS) giver det mulighed for at lade firmaets egen Active Directory står for al logon af brugere til Office 365 og brugerne får ligeledes adgang til single-signon til både Exchange Online, SharePoint Online og Lync.

Katalogsynkronisering, som Microsoft kalder det på dansk, er kun mulig for virksomheder, der abonnerer på E eller K planerne af Office 365 og altå ikke for den mindste og billige plan P.

Læs mere om 64 bit directory synkronisering hos Microsoft.

Danskere i kamp med VMware®Go og Windows Intune

Panorama9-Cloud-System-management-udfordre-VMware_GoOG-Windows-IntuneDanskerne bag en tidligere cloud succes, firmaet Softscan, som blev solgt til Symantec, har nu sat gang i endnu et eventyr.

Denne gang et det et IT management værktøj, som de selv kalder det, der har en del til fælles med et par andre cloud baserede værktøjer som Vmware Go og Windows Intune fra Microsoft.

Det løser udfordringen med at holde styr på aktiver på det lokale netværk som servere, pc’ere og andre netværks devices som f.eks. printere. Produktet kan lidt flere ting på netværksscanning end VMware Go og har f.eks. også support for printere, netværksswitche og lignende.

Grafisk er Panorama9 utroligt flot lavet og oplyser f.eks. på et kort om placeringen af den enkelte bruger, seneste brug af software og maskiner.

Panorama9-cloud-user-system-management 

På softwaresiden scanner Panorama9 ganske fint og finder alt installeret software. Det giver som VMware Go og Windows Intune gode råd til hvad der skal patches, men er ikke helt så skarp som VMware. Desuden kan Panorama9 for nuværende ikke udrulle software og patches til klienterne, men det fremgår af sitet at denne feature dukker op senere.

Som Windows Intune kan Panorama9 anvendes til nemt at fjernstyre en enhed på netværket. Ganske smart har Panorama9 ikke selv udviklet fjernstyringen, men supporterer direkte i konsollen til enten TeamViewer, Ultra VNC eller Windows Remote Desktop.

Læs selv mere hos Panorama9 og prøv værktøjet med det samme.

Office 365 møder Small Business Server

Office 365 integrationsmodul til Small Business Server EssentialsHvis du tror at avancerede hybrid cloud løsninger kun er for store virksomheder, er det tid til at revurdere. Microsofts har netop lanceret et nyt integrationsmodul til deres billigste server software til små virksomhedsservere, som knytter en on-premise server sammen med Office 365.

Der er tale om Microsoft Office 365 Integration Module for Windows® Small Business Server 2011 Essentials (navngivningen kan man altid diskutere).

Modulet giver den billigste Windows Server til virksomheder direkte integration til Office 365 i skyen med følgende muligheder:

 • Oprette abonnement på Office 365 fra serveren eller opret link til et eksisterende abonnement.
 • At udføre følgende funktioner fra serverens dashboard:
  • Opret multiple Office 365 brugerkonti på en gang.
  • Link nye eller eksisterende Office 365 konti til brugerkonti på serveren.
  • Generel styring af brugerkonti. Eks. kan man deaktivere en bruger på serveren og den deaktiveres automatisk på Office 365.
 • Synkronisering af passwords mellem SBS Essentials serveren og Office 365. Nu kan brugerne anvende deres Windows domæne password på Office 365.
 • Vis information fra Office 365 abonnementet på SBS Essentials serverens dashboard
 • Få direkte adgang til Office 365 management portalen fra Office 365 siden på server dashboard.

Modulet kan installeres på ethvert tidspunkt efter installation af Small Business Server Essentials. Det giver mange af de samme muligheder som en avanceret ADFS integration med Office 365, som større virksomheder typisk vil implementere for at knytte on-premise til Office 365.

Windows Small Business Server Essentials er Microsofts mindste server til virksomheder med op til 25 brugere og har følgende fordele:

 • Op til 25 brugere uden betaling af Client Access Licenses (CAL’s)
 • Pris: Under kr. 3.000,- ex. moms
 • Kan tage automatisk backup af alle klienter
 • Giver simpel fjernadgang til computere og dokumenter via en webside
 • Supporterer normale Windows Server R2 kompatible applikationer

Du kan melde dig til betaen hos Microsoft.