Microsoft opdaterer SharePoint Online

SharePoint-OnlineMicrosoft ruller for tiden en mindre opdatering ud til SharePoint Online kunder med Office 365. Opdateringen giver en kort afbrydelse mens den installeres. Afbrydelsen giver 2 perioder på ca. 30 minutter, hvor brugerne kun har læseadgang til SharePoint sitet.

Med opdateringen følger disse nye muligheder i SharePoint Online:

  • Mulighed for Business Connectivity Services
  • Support for Windows Live ID ved ekstern deling
  • Windows Phone 7.5 (Mango) support samt support at køre med http, dvs. uden SSL, hvilket er nødvendigt for small business kunder med P planer
  • Mulighed for at redde et slettet site via papirkurven
  • “Officiel” understøttelse af Internet Explorer 9 og Google Chrome (nok en overraskelse for de fleste, at det ikke allerede var i orden)

Belsø IT udnævnt til Cloud Accelerate partner hos Microsoft

Belsø IT top Office 365 partner hos MicrosoftBelsø IT er netop blevet udnævnt til Cloud Accelerate partner hos Microsoft, som en af meget få Microsoft partnere i Danmark.

Det betyder at Belsø IT både er uddannet og har udført en række installationer af Microsoft Office 365 og Windows Intune i Danmark.

Virksomheden er specialiseret i at levere cloud baseret infrastruktur med et mix af on-premise og cloud med fuld directory synkronisering og single-signon mellem den eksisterende installation og services fra skyen.

Cloud Accelerate programmet fra Microsoft giver adgang til en række fordele fra Microsoft som f.eks. direkte support, adgang til specielle partner features i Office 365 og særlig rådgivning på større projekter.

Læs mere om Office 365 hos Belsø IT.

VMware®go udfordrer Windows Intune

vmware-go-windows-intune-konkurrentNormalt er VMware kendt for at være en enterprise virksomhed med fokus på store virksomheder ; de definerer selv SMB som virksomheder med mellem 250-1.000 ansatte.

Overraskende nok har VMware bygget en cloud applikation – altså ren public cloud – der kan mange af de samme ting som Windows Intune, men til en fraktion af prisen (ca. $1 pr. maskine pr. måned). Der findes en gratis version, som har en del af funktionaliteten, men den giver ikke mulighed for at udrulle fixes.

Produktet tilbyder primært patch management og scanner ikke bare for manglende Microsoft fixes, men også for fixes fra Apple, Adobe, Java, osv.. Ud over det kan produktet holde styr på software licenser, give rådgivning om problemer og muligheder med fokus på virtualisering og holde lidt styr på helpdesk forespørgsler. VMware go tilbyder også at holde styr på servere og deres patch niveau. Der skal ikke installeres agenter på de forskellige maskiner i ens infrastruktur. Scanningen foretages remote via IP adresse områder og administrator konto indtastning i værktøjet.

Produktet har en del fokus på at agere sælger for vmware og giver mange råd om at opgradere til virtualisering på ikke virtualiserede servere.

VMware go ligner en udfordrer til Windows Intune, men mangler en hel del funktionalitet for at blive et direkte alternativ, hvis man f.eks. ønsker dybere Windows integration, remote helpdesk funktionalitet eller software distribution.

Læs mere om VMware go her.

Windows Desktop virtualisering i skyen

Du kan flytte dine servere i skyen med Amazon EC2, Google Apps, Microsoft Azure og en lang række andre spillere fra Rackspace, TDC eller lokale Rackpeople.

Introduktion til VMware View–en af teknologierne til Windows desktops hosted i skyen

 

Indtil videre har der ikke været det helt store ryk ind på at flytte Windows klienter i skyen med terminal services, VDI og lignende teknologier, men det vil VMware gerne lave om på. Med VMware View 5, slår VMware på, at de med en effektiv isolering af sessionerne på et dybere lag end traditionel Windows Server Terminal Services, effektivt kan gøre det muligt for store service providers at hoste flere kunder på samme server uden at risikere sammenblanding af data i nogen form.

VMware har lavet aftaler med med både CSC og firmaet Desktone, som tilbuder virtuelle desktops. Det hele er hosted i deres datacentre og det bliver ganske enkelt at provisionere nye maskiner til de forskellige roller i ens firma – og hele den avancerede infrastruktur er hosted udenfor huset.

Eneste udfordring for de nye muligheder er ifølge vmware at Microsofts licensering ikke er voldsomt fleksibel på området med mindre man allerede har en større licensaftale. Specielt konceptet omkring samme bruger med flere forskellige devices er lidt problematisk indtil videre rent omkostningsmæssigt. Læs selv mere i Microsofts guide til VDI licensering.

Windows Intune – nu med software distribution fra skyen

Windows-Intune-med-software-distribution-fra-skyenMicrosoft har netop opdateret Windows Intune med en række funktioner som klart manglede i den første version.

Fra i dag er det muligt ikke bare at styre og distribuere opdateringer til operativasystem og software fra Microsoft, men nu er det også muligt at distribuere stort set enhver type Windows software som kan pakkes ned, så det passer med Windows Intune.

Windows intune kommer også til at supportere konvertering / migrering fra Microsofts on-premise baserede system management løsninger som Microsoft Systems Management Server 2003 og System Center Configuration Manager 2007 R2 & R3. Det gør det muligt at bevare investeringer i udvikling af softwarepakker og andre indstillinger, som direkte kan migreres til skyen med Intune.

Ud over disse forbedringer giver Windows Intune nu også udvidet licensstyring, bedre rapportering, bedre fjernstyring mulighed for at præinstallere Windows Intune klienten.

Windows Intune blev lanceret den 11. marts 2011 og er en cloud baseret pc management og sikkerhedsløsning til Windows 7, Windows Vista og Windows XP der inkluderer antivirus/antimalware og en webbaseret administrationskonsol.

Windows Intune koster kr. 82,25 pr. pc pr. måned og inkluderer en opgradering til Windows 7 Enterprise – eller “Windows 8”, hvis abonnementet er aktivt når denne udkommer. Windows Intune kan ikke købes uden Windows opgraderingen, men der gives rabat, hvis man allerede har tegnet en licensaftale på Windows.

Læs mere om Windows Intune hos Microsoft og artiklen på Windows Team Blog

Canalys om cloud og forhandlere på vmworld

Analysefirmaet Canalys fortæller på VMworld i Bella CenterAlastair-Evwards-Canalys om deres syn på cloud computing – specielt med fokus på forhandlere i IT kanalen.

De at markedet udvikler sig fra 2011-2015  fra $31-$74 millarder i public cloud og $50-$123 millarder i private cloud.

Canalys ser at det bliver utroligt svært for lokale forhandlere at bygge lokale “skyer” til virksomheder i Danmark, hvis de ikke differentierer sig meget fra de store providers som Amazon, Microsoft, Google, Oracle, osv.. Faktisk gik Alastair så vidt som at spå store problemer for lokale hosters, der ikke får omstillet sig til at levere et stort value add på toppen af standard cloud services.

Der vil for danske forhandlere være de største muligheder i at enten bygge private cloud løsninger med hybrid integration eller at skabe omsætning på at henvise til de “store” offentlige skyer.

Google fremviser Google Cloud SQL

Efter Oracle’s annoncering af deres database i skyen tidligere i denne uge kommer Google nu også på banen med en cloud baseret database – omend i en mere begrænset udgave og stadig som et Labs eksperiment. Google app engine cloud

Der er tale en om cloud baseret udgave af MySQL, som i test perioden giver mulighed for at udviklere kan gemme op til 10 GB data med fokus på at integrere i Google App Engine.

Google kommer altså nu halsende efter Microsofts Azure platform, som har været på markedet i snart 2 år og i dag er i fuld drift. SQL Azure Database tilbyder i dag op til 50 GB storage til $499,95 per måned. Indtil videre kan man gratis anvende Goole Cloud SQL, men Google forbeholder sig ret til at begynde at tage betaling i fremtiden.

Læs mere hos Google om Cloud SQL.

Oracle går i skyen

Du kan tage enhver Oracle database og flytte den direkte i skyen, fortæller Larry Ellison fra Oracle OpenWorld. Ikke bare kan man flytte den op i skyen, man kan også flytte den tilbage igen eller over til Amazon’s EC2 cloud.

Oracle-Cloud-ServiceLarry går i sin keynote aggressivt efter specielt Salesforce.com og deres anvendelse af ikke standardiseret Java – og i det hele taget har Larry meget fokus på at mange ikke følger standarderne i skyen – underforstået: Oracle følger alle standarder. Derfor skal man passe på, hvem man binder sig til . som Larrry citerer fra the Eagles, Hotel California: “You can check in, but you can never check out”

Oracle’s cloud offering betales månedligt og tilbyder fuld fleksibilitet i forhold til at øge og sænke kapaciteten over tid.

Som Microsoft vil Oracle også tilbyde sine kunder at køre hybride løsninger med et valg mellem at implementere løsninger on-premise eller i cloud – og skifte dynamisk, når behovet opstår.

Se hele afsnittet fra Larry’s keynote her fra omkring 13.30 min:

Larry Ellison annoncerer Oracle Public Cloud

 

Læs mere hos Oracle.

KMD og Microsoft bygger dansk sky

Microsoft og KMD cloud - en offentlig skyKMD og Microsoft har planer om at skabe en fælles cloud til det offentlige Danmark så de både kan anvende Office 365 med Lync, SharePoint Online og Exchange Online, men samtidigt være sikre på at data ligger på dansk jord. Det skulle ifølge KMD sikre at reglerne kan overholdes. Her tænkes nok speciel på persondataloven og bogføringsloven, hvor specielt bogføringsloven har en paragraf om at data skal opbevares i Danmark. I forhold til persondataloven er det vigtigt at vide bl.a. hvor data opbevares – der kom Google med Google Apps anvendelse i Odense Kommune muligvis i klemme i et spørgsmål til datatilsynet i 2010.

KMD og Microsoft meddeleler ikke hvornår de rent praktisk er klar med priser, men at de er klar fra starten af 2012  med de første services.

Læs mere hos KMD eller Microsoft.