Principper for cloud leverandører?

principper for cloud computingMed mange forskellige leverandører på forskellige niveauer gør mange i branchen også noget for at skille sig ud på den mere filosofiske side. Står du selv og skal vælge en cloud leverandør er der gode ideer til krav eller ønsker i JP Rangaswami fra Salesforce.com listen med gode principper for cloud computing.

De 10 bud er:

  1. Transparens. Det skal altid være muligt at gennemskue en leverandørs praksis for håndtering af data og der skal ske en ongoing publisering af performance er oppetid for deres services på leverandørens website.
  2. Kunden ejer data. Leverandører skal ikke kræve ejerskab over kundens data eller på nogen måde bruge data til andet end hvad kunden beder om – eller til at opfylde juridiske eller kontraktuelle krav.
  3. Videregivelse af data. Data skal kun videregives fra leverandøren, hvis det kræves af kunden eller af lovgivning og kun efter at kunden er orientereret hvis det overhovedet er muligt.
  4. Sikkerhedskontrolsystemer. Leverandører af cloud computing bør anvende et robust sikkerhedssystem baseret på bredt anerkendte standarder som ISO 27002 for at sikre kundernes data.
  5. Sikkerhedsfunktioner til kunderne. Leverandøren skal give kunderne adgang til et udvalgt af sikkerhedsfunktioner som de sætte i kraft i deres anvendelse af cloud computing services.
  6. Geografisk placering. Kunder skal klart kunne få oplyst hvor deres data er anbragt i verden.
  7. Alarm ved kompromitering. Kunder skal altid oplyses hvis der har været fare for at kundens data har været kompromitteret på grund af sikkerhedshuller.
  8. Revision. Leverandører af cloud computing skal anvende ekstern revision for at sikre opretholdelse af standarder i forhold til sikkerhedssystemer og egne principper.
  9. Data portabilitet. Leverandørrer skal give adgang til download af alle data i et anerkendt format.
  10. Ansvarlighed. Leverandører skal arbejde med deres kunder for at fastlægge ansvar for både sikkerhed og sikring af personlige / fortrolige oplysninger.

Efter at JP fremlagde de 10 principper fik han en hel del interessant feedback på sin blog.

Gartner dømmer Gmail klar til enterprise

Gartner om Gmail og Exchange Online

I en rapport fra Gartner mener den anerkendte research organisation at Gmail nu er enterprise klar som det eneste alternativ til Microsoft Exchange online. Med kun 1% markedsandel på det totale mailmarked har Gmail til gengæld næsten halvdelen af kunderne på cloud mail løsninger ifølge Gartner.

Gartner til gengæld også en del begrænsninger i Google’s med deres primære fokus på populære features til primært consumer markedet og begrænset villighed til at udvikle specielle features til vertikale segmenter.Også Googles villighed til at sikre transparens nævnes som en hindring for fremtidigt vækst.

Vil du læse mere om den intense konkurrence på cloud email markedet mellem Google Apps med Gmail eller Office 365 med Exchange Online kan du læse hele Gartners artikel om Enterprise Email.

Gartner har også udgivet et “Marketscope” for email systemer uanset om de er on-premise eller i skyen.

Hvor gemmer de skyen?

Undrer du dig over hvor dine data er og hvordan Google og Microsoft kan skabe cloud løsninger som Google Apps, InTune, Office 365 og Azure til en så lav pris, som vi ser i dag?

Forklaringen er blandt andet at de begge bygger datacentre som er ekstremt gennemtænkte og i en størrelse som får selv den største danske private cloud løsning til at ligne et mindre garderobeskabe fra IKEA.

Check denne video fra Google om deres nye center i Hamina, Finland der fortæller en hel del om den tekniske opbygning.

Google Hamina datacenter som muligvis driver Google Apps for danske kunder

 

Se også denne video fra Microsoft der går igennem både historien om fra Generation 1 dacentre til Generation 4 – blandt andet også lidt om datacentret i Dublin som sandsynligvis betjener en hel del danskere.

Microsoft datacenter video om drift af bl.a. Azure, Hotmail, Office 365 og Intune

Nedbrud = rabat hos Microsoft

Office365-SteveBMicrosoft Office 365 og flere andre Microsoft cloud services blev tidligt fredag den 9. september ramt af et nedbrud på ca. 3 timer. Ikke rart for de mange danske kunder som kom tidligt på arbejde og forventede at komme i gang med det samme.

Heldigvis bliver der råd til hovedpinetabletter og måske en omgang basser til kontoret fra it-chefens side, eftersom Microsoft rent faktisk har en indbygget rabat i kundeaftalerne når oppetiden kommer under definerede grænser på en måned.

Som det fremgår af købsguidens sidste sider gives der rabat efter denne skala:

Monthly Uptime Percentage

Service Credit

< 99.9%

25%

< 99%

50%

< 95%

100%

Og Microsoft melder nu ud at alle kunderne får 25% på næste måneds regning. (Det betyder at mindre kunder nok skal finde en billig bager, da det kun giver kr. 10,- i rabat per bruger, da totalregningen for Office 365 kun er kr. 40,- Smiley )

Uanset om man vælger Google Gmail/Apps, Microsoft Office 365 / Exchange Online eller andet til at hoste sin mail, må man nok regne med at disse ting også kan ske i fremtiden. PC World filosoferer her lidt over hvad man kan gøre ved det.

Danske erfaringer med cloud

Cloud-Office 365-version2

Version2 fortæller om 4 forskellige virksomheder, som alle er i gang med at afprøve forskellige cloud løsninger. De spænder fra Amazon over Office 365 og Microsoft CRM til private cloud løsning.

Interessant nok nævner virksomhederne at specielt fleksibilitet og sikkerhed er grunden til rent faktisk at flytte til cloud – og modsat mange, er det ikke en begrænsning, men en mulighed.

Alle virksomhederne ser kun at de kommer til at flytte mere og mere i skyen – nogle gange med et hop hen over en private cloud til public cloud.

Læs mere på Version2: http://www.version2.dk/artikel/fire-danske-virksomheder-saadan-er-vi-i-skyen-30821